U ponudi Kreativnog centra nalaze se knjige koje će vam ponudi rešenje za svakodnevne probleme sa kojima se i roditelji i deca tokom odrastanju susreću. Jedna od njih je i ljubomora koju, verovatno, prvi put osetimo kada nam se desi najbolja stvar – kasnije nam to postane jasno, a to je da imamo još braće i sestara. Ali u prvi mah nikom nije lako. Posebno starijoj deci kojoj je do tada sva pažnja bila usmerena.

Upravo se to dogodilo i Mišku koji je silno želeo sestru ili brata. Međutim, kada je brat došao stvari nisu izgledale tako sjajno, kao kod njegovog druga i drugarice koji su imali mlađeg brata i sestru. Beba je plakala, veći deo pažnje roditelja je njoj bila usmerena, a Miško se osećao zaspostavljeno.

Zahvaljujući mami i tati i drugih rođaka (u ovom slučaju dede) savladana je “aždaja Ljubomora”, a uspeli su objašnjavajući mu da je takvo osećanje normalno, ali da ga i dalje vole kao i ranije i uključujući ga u brigu o bebi, čime je ljubomora sve više nestajala, a ljubav pobeđivala.

Ilustracije u knjizi su odlične, a sjajno je što je priča napisana u stihu koji je za najmlađi uzrast izuzetno značajan.

Izdavač: Kreativni centar
Pisac: Simeon Marinković
Ilustrator: Tihomir Čelanović